Financieel Manager (1,0 fte)

Voor onze opdrachtgever Interwinngroep zoeken wij een ambitieuze Financieel Manager.

Bij de Interwinngroep horen de volgende bedrijven:

1. Interoffice, kantoor- en projectinrichting en kantoorartikelen;
2. Interfit, de installateur voor het totaal concept;
3. Interfurn, een grote interieurbouwer voor de zorgsector;
4. Interoffice Document Solutions, document solutions en managed print services.

Interwinngroep is gevestigd in Winschoten en bestaat uit 100 medewerkers. Het is een ondernemend familiebedrijf, welke denkt in kansen en mogelijkheden. Ze hebben niet voor niets in 2020 de Ondernemersprijs Oost-Groningen in ontvangst mogen nemen! In het Dagblad van het Noorden heeft een prachtig artikel gestaan:

,,De Interwinn Groep is een sterk familiebedrijf dat onlosmakelijk verbonden is met Oost-Groningen. Het bedrijf heeft kans gezien de afgelopen 75 jaar, ook in economisch moeilijke jaren, werkgelegenheid en perspectief te bieden aan mensen in Oost-Groningen. De Interwinn Groep investeert substantieel in circulaire productontwikkeling en ook in maatschappelijk verantwoord ondernemen”, verklaarde de jury de keuze voor Interwinngroep.

,,De familie Helmers gaat voor continuïteit en is niet uit op het snelle gewin. Het brede pallet aan producten en diensten garandeert ook een sterke positie op de lange termijn. De verankering in Oost- Groningen met duurzame werkgelegenheid gekoppeld aan de toekomstvisie van het bedrijf, maken de Interwinn Groep tot de terechte en trotse winnaar van de Ondernemersprijs Oost-Groningen 2020.”

Functieomschrijving:
De directie zoekt een Financieel Manager die snel kan schakelen, zelfredzaam is en past binnen de visie van de organisatie welke goed samen te vatten is in: persoonlijk contact, servicegerichte aanpak, onafhankelijkheid, betrouwbare levering en eerlijke adviezen.

Belangrijke competenties daarbij zijn, dat je proactief en meedenkend bent, maar ook kritisch en onafhankelijk. Je bent stressbestendig en kunt presenteren onder tijdsdruk. We zoeken een zelfstarter met een no-nonsense houding, dan ben je van toegevoegde waarde.

Als rechterhand van de Algemeen Directeur ben je financieel eindverantwoordelijk voor de gehele financiële administratie en rapporteer je aan alle directieleden. Het team waar je leiding aan geeft bestaat uit 4 financieel medewerkers. In deze functie ben je meewerkend op operationeel niveau, maar ben je daarnaast vooral op tactisch en strategisch niveau sparringpartner van de directie, bestaande uit 5 directieleden. Naast het financiële component is ook HR een onderdeel van deze functie en zul je de directie hierover adviseren en ondersteunen als het gaat om de juridische kant van HR.

Ook op fiscaal en juridisch vlak en tevens op het gebied van subsidies zijn jouw gevraagde en ongevraagde adviezen van onschatbare waarde! Je dient ook als sparringpartner wanneer Interwinngroep andere markten gaat onderzoeken.

Je bezoekt wekelijks de verschillende ondernemingen om daar de financiële collega’s te helpen. Bij de Interwinngroep wordt het werk echt samen gedaan en ieder heeft daarin zijn eigen verantwoordelijkheid waarin geen 9 tot 5 mentaliteit past.

Werkzaamheden:

• Je geeft leiding aan een viertal financieel medewerkers verdeeld over de verschillende ondernemingen en adviseert hen bij financieel-administratieve vragen of problemen;
• Sparringpartner voor de directie;
• Je waarborgt een tijdige en nauwkeurige oplevering van financiële informatie;
• Je biedt ondersteuning en bent aanspreekpunt tijdens het verzorgen van de maandrapportages, jaarrekening en de consolidatie;
• Contactpersoon voor banken en accountant, samen met de Algemeen Directeur.


Functie-eisen:

• Afgeronde relevante HBO opleiding (bijv.: HEAO, Bedrijfseconomie of Accountancy);
• Minimaal 5 jaar relevante werkervaring als (business) controller, waarvan minimaal 2 jaar als financieel eindverantwoordelijke. Bij voorkeur in een industriële werkomgeving;
• Ervaring met Exact (Globe Next);
• Je hebt kennis van actuele wet- en regelgeving, ook op het gebied van HR;
• Je hebt affiniteit met fusies/bedrijfsovernames/subsidietrajecten/nieuwbouwprojecten;
• Je bent energiek, ondernemend en resultaatgericht;
• Je legt gemakkelijk contact en staat stevig in je schoenen;
• Je weet in je dienstverlening grenzen te bepalen en prioriteiten te stellen;
• Je beschikt over uitstekende advies- en communicatieve vaardigheden;
• Je bent een stevige en betrouwbare gesprekspartner;
• Je bent analytisch;
• Je bent proactief;
• Je bent pragmatisch.


Arbeidsvoorwaarden:
Het salaris is marktconform en is afhankelijk van je relevante werkervaring. Het betreft een fulltime functie.


Over de sollicitatieprocedure:

Voor de sollicitatieprocedure maakt Interwinngroep gebruik van de diensten van de Jong & Laan. Voor vragen over de functie of procedure kun je contact opnemen met Maret Moek, Recruitment Consultant van de Jong & Laan, bereikbaar op 06-13193913.

Interesse? Wacht niet te lang met solliciteren middels je CV én een korte motivatie via deze link. De eerste selectiegesprekken vinden plaats bij de Jong & Laan in Groningen.

Interwinngroep en de Jong & Laan werken bewust en vol vertrouwen samen op basis van exclusiviteit, acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet nodig en niet gewenst.